מאיזה גיל אפשר להיכנס לדיור מוגן?

מהו גיל הכניסה לדיור מוגן, איך מחליטים באיזה גיל לעבור ומה היתרונות של דיור מוגן יוקרתי לגמלאים צעירים שלא מוותרים על הנאות החיים

202 מיליון איש – זהו מספרם של האזרחים הוותיקים בישראל נכון לסוף שנת 2022, על פי נתוני הלמ"ס. אזרחים ותיקים הם כל מי שחגגו את יום הולדתם ה-65, כאשר 42% מכלל האזרחים הוותיקים חצו גם את גיל 75, ואילו 12% חצו את גיל 85. בסך הכל, מהווים האזרחים הוותיקים 12.4% מאוכלוסיית המדינה, שיעור שעשוי להמשיך לגדול ככל שתוחלת החיים עולה.

עם זאת, אריכות הימים מביאה עימה דילמות חדשות – כגון השאלה אם להישאר בבית או לעבור לדיור מוגן. מצד אחד, חווים האזרחים הוותיקים התרוקנות של הקן המשפחתי, כאשר ילדיהם עוזבים את הבית ומקימים משפחות משלהם ובמקביל, רבים מהם נהנים משעות פנאי רבות יותר, ורוצים לחיות בקהילה המציעה שפע של אפשרויות תרבות, בילוי וספורט, בלי להזדקק לנסיעות, ובליווי תמיכה וסיוע בנושאים טכניים שונים, כגון ניקיון ותחזוקה. בכתבה זו נדון בשאלה מהו הגיל המומלץ לעבור לדיור מוגן ומה היתרונות שמקום כזה מציע.

באיזה גיל נכנסים בדרך כלל לדיור מוגן בישראל?

חוק הדיור המוגן מ-2012, אמנם מגדיר את גיל הכניסה המינימלי לדיור מוגן בישראל כ-60, אך בפועל הגיל הממוצע שבו אנשים עוברים לדיור מוגן בישראל עומד על כ-75 ומעלה.

למרות הגיל המתקדם יחסית שמאפיין את המעבר לדיור מוגן בישראל, התפיסה הרווחת בציבור כי דיור מוגן מיועד בעיקר לקשישים סיעודיים, לא יכולה להיות רחוקה יותר מהאמת. למעשה, רבים מהדיירים שבבתי הדיור המוגן הם בריאים ופעילים, ונהנים לנצל היטב את התקופה החדשה בחייהם. מעבר לכך, קיימים כיום בישראל בתי דיור מוגן ברמה גבוהה מאוד ובסטנדרטים איכותיים במיוחד, כמו רשת עזריאלי פאלאס, שמספקים לבני הגיל השלישי חוויה של נופש בבית מלון יוקרתי לאורך כל השנה, עם יחידות דיור מרווחות ומעוצבות ברמה גבוהה ועם מעטפת משלימה של שירותי בריאות, תחושת קהילתיות ומגוון רחב של פעילויות ספורט, תרבות והעשרה.

מה הגיל המומלץ לכניסה לדיור מוגן – ואיך מחליטים?

ההחלטה מתי להיכנס לדיור מוגן היא אינדיבידואלית מאוד – שכן היא מושפעת משורה ארוכה של גורמים, וכל אחד ואחת צריכים לערוך חשבון נפש עם עצמם כדי להבין מה התשובה.

עם זאת, כדאי לדעת שככל שמקדימים להיכנס לדיור המוגן – היתרונות רבים יותר. כך למשל, ניתן לבחור בין המגוון הקיים ללא אילוצים ומגבלות, ולהגיע להתאמה גבוהה ככל האפשר. שנית, מצב בריאותי מצוין מאפשר לדיירי בתי הדיור המוגן לנצל את השפע הגדול של הפעילויות המוצעות להם ושלישית, כך אפשר לטפח קשרים חמים וחברותיים עם הקהילה במקום, לטווח ארוך.

שיקול נוסף הוא כי כאשר אנו בוחרים מעמדת כוח ועומדות לרשותנו אופציות רבות – ההשפעה הנפשית של המעבר תהיה חיובית יותר, ויהיה לנו קל יותר להתמודד עם הקשיים והאתגרים הכרוכים בו, מטבע הדברים.

עזריאלי פאלאס: מגורי יוקרה לאזרחים ותיקים

אחת הנציגות הבולטות בדור החדש של הדיור המוגן היא רשת עזריאלי פאלאס – רשת בתי דיור מוגן יוקרתיים המתאפיינים באווירת "קלאב מד", אך לא רק בחופשה שיוצאים אליה לשבועיים בשנה, אלא מדי יום ביומו. בעזריאלי פאלאס שוקדים על יצירת קהילה תוססת וחמה, הנהנית מחיי תרבות עשירים, טיולים, מתקני ספורט מפנקים ומגוון של חוגים מעולמות תוכן שונים.

הדירות בעזריאלי פאלאס מרווחות, מעוצבות ברמה גבוהה ומאובזרות היטב לחיי יומיום נוחים ונעימים, כך שאפשר להמשיך לארח חברים, בני משפחה ואפילו נכדים, עבורם אפילו נערכות קייטנות קיץ במקום. עוד בונוסים הם המתקנים החדישים והמטופחים ושירותי האחזקה הניתנים ברמה גבוהה במיוחד, זאת לצד מענה רפואי איכותי, 24 שעות ביממה – כך שתוכלו להסיר מלבכם עוד דאגה.

בשורה התחתונה, ההחלטה לעבור לדיור מוגן אינה פשוטה, אך לבני גיל מתקדם חיוניים וצעירים ברוחם, היא בהחלט מעמידה שפע גדול של אפשרויות ויתרונות שמטיבים עימם בפרק זה של החיים.

הכתבות הבאות

דילוג לתוכן